Excellence Doorstroom Huis
Voor jongeren die hun leven, op de rails willen krijgen biedt excellence care specialisitische jeugd GGZ specialistische jeugdhulp en coaching. Wij behandelen en begeleiden jongeren van 18 tot 27 jaar met meervoudige problematiek op verschillende leefgebieden.
Excellence Doorstroom Huis
Excellence doorstroomhuis is er voor jongeren, die door allerlei omstandigheden niet meer thuis kunnen of willen wonen. Je woont maximaal zes maanden tot een jaar in het doorstruimhuis.
Samen met jou en eventueel je ouders/verzorgers zoeken wij uit wat de beste plek is voor jou na de periode in het doorstroomhuis. Je kunt bijvoorbeeld naar een kamertrainingscentrum gaan, een behandelgroep of je gaat zelf een kamer of woning huren
Wat is het?
Het doorstroomhuis is een plek waarin je tijdelijk kunt verblijven. Het huis heeft coaches en één gastvrouw die zorgen voor de dagelijkse gang van zaken. Er is zeven dagen in de week en 24 uur per dag een coach bereikbaar voor het doorstroomhuis. Als je bij ons komt wonen, krijg je een eigen mentor waar je naartoe kunt gaan als je vragen en/of problemen hebt. Jouw mentor is één van de coaches. Het doorstroomhuis is een plek waar je zo normaal mogelijk kunt leven.
Je hebt een eigen kamer en je mag in overleg bezoek ontvangen. Wanneer kun je bij ons komen?
Als je bij ons bent aangemeld, volgt er eerst een afstemmingsgesprek. Bij dit gesprek ben jij zelf aanwezig, de behandelend coördinator, de coach en de zorgregisseur. Tijdens dit afstemmingsgesprek willen wij meer te weten komen over jou, en kun jij zelf kijken of je bij de Crisisopvang wilt wonen. Als het gesprek goed verlopen is, kun je meteen bij ons komen wonen.
Wat mag je verwachten van de coach?
Wanneer je bij het doorstroomhuis komt wonen, wordt er een begeleidingsplan geschreven. In dit plan staat waarom je bij ons woont, welke afspraken er bij het afstemmingsgesprek zijn gemaakt en welke doelen je hebt. Je hebt meerdere gesprekken met je coach én de zorgregisseur. Tijdens deze gesprekken kijken we hoe het met je gaat en welk vervolgtraject goed voor je is.
Er volgt een evaluatie met observatieverslag waarbij jij zelf, de zorgregisseur, de behandelend coördinator en je coach vanuit de Crisisopvang aanwezig zijn. Als het mogelijk is, worden ook je ouders hierbij betrokken. Het voornaamste doel van dit gesprek is: evalueren hoe de afgelopen periode is verlopen.
Hoe ziet wonen bij ons eruit?